Phone

08-31 75 50

Email
Opening Hours

Mon - Fri: 8AM - 16PM

[av_three_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-4kjdr1′]

[av_heading heading=’Fredagar med Mikael’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_image src=’https://sabinerosen.se/wp-content/uploads/2019/04/mikael-nyman-kinesiolog-500-243×300.jpg’ attachment=’1318′ attachment_size=’medium’ align=’left’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-juwr1lbp’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-juvj9bm0′ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Intervju

Mikael Nyman bor i Vingåker och har alltid tyckt om att hjälpa sina medmänniskor. Som Kinesiolog med fördjupning i metoden Spine Body Flow Kinesiology har han alla möjligheter till det dagligen.

-Jag är fascinerad av hur mycket man kan hjälpa med små metoder i Kinesiologin. Det är som en massage med extra allt. Man kommer på djupet och kan balansera kroppens olika system.

Så säger Kinesiolog Mikael Nyman. På fredagar gästar han Hälsoporten och tar emot klienter.

– Det finns så många verktyg inom Kinesiologin med vilka man kan testa fram vad kroppen behöver och tekniker för att åtgärda problemen.

Smärta i olika delar av kroppen är det som får de flesta kunder att äntligen ta sig till behandlingsrummet. Vanliga problem är värk i rygg, nacke, axlar, ben och huvud.

– När de kommer till mig för till exempel ryggen behandlar jag inte bara den, utan jag letar igenom hela kroppen efter ursprunget till smärtan. Den kan lika gärna ha börjat i bäckenet eller någon annanstans. Smärta kommer när kroppen inte kan kompensera längre.

Han tycker Kinesiologin ger så många möjligheter. Själv är han mest fascinerad av energi.

– Jag är energikänslig. Jag glömmer aldrig när jag fick prova på känslan av pulserande energi första gången tillsammans med Sabine hos en gemensam vän som hon hjälpte. Hon höll i hennes ena fot och jag i den andra, och allt Sabine gjorde kunde jag känna. Det var helt otroligt, energin jag kunde känna och vad den berättade om tillståndet.

Idag har Mikael samlat på sig många goda exempel på hur hans egna behandlingar på 30-60 minuter har hjälpt klienter med alla möjliga problem, även obalanser kunden inte varit medveten om.

– En man kom till mig av ren nyfikenhet. Han tyckte det var kul att prova vad Kinesiologi var för något. Jag kände direkt att hans ena ben var helt stumt, som en trästock. Han berättade att han alltid hade varit lite svagare i det benet. Efter behandlingen fick han tillbaka styrkan i benet, hans resurser hade optimerats, vilket betydde mycket, då han sysslade med idrott.

” Jag ser det som en snöboll som Sabine satt i rullning. Den tar med sig allt fler och blir större och större, allteftersom allt fler får chansen att må bättre.”

En annan klient kom till honom med smärtor från ett gammalt diskbråck. Det var inget Mikael hade någon vana att ta hand om vid den tiden, men han gjorde en del balanseringar och kände efter var det fanns låsningar.
– Dagen efter fick jag ett sms från klienten där det stod: ”Vad gjorde du? Något fantastiskt måste det ha varit, för jag har inte alls ont längre”.

Mikael har egen praktik i Vingåker och bokas regelbundet in för heldagar i andra städer. Nästan varje fredag finns han på Hälsoporten och tar emot klienter.

– Det känns fantastiskt att få vara en del av Sabines team. Att få vara med i arbetet med att sprida kunskap om hälsa och välmående. Jag ser det som en snöboll som Sabine satt i rullning. Den tar med sig allt fler och blir större och större, allteftersom allt fler får chansen att må bättre.

När Mikael inte jobbar, så tycker han om att vara i sin trädgård.

– Jag älskar att odla egna grönsaker och örter. Det är härligt att själv kunna få fram riktigt bra ekologisk och god mat.

Vill du också boka en behandling hos Mikael. Boka här.

Intervjun gjord april 2019
[/av_textblock]

[/av_three_fifth][av_two_fifth min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’15px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=” border_color=” radius=’2px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#cecece’ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=’#c0e8e2′ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-22vabx’ custom_class=”]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-juwqysm9′ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Behandling hos Mikael

Mikael är kinesiolog utbildad vid Sabine Rosén Utbildningar. Han är även vidareutbildad inom metoden Spine Body Flow Kinesiology.

Mikael använder sig av manuella muskeltester i kommunikation med klientens nervsystem för att hitta obalanser och blockeringar i kroppens system. Han använder sedan olika kinesiologiska tekniker: strukturell kinesiologi, emotionell kinesiologi, kinesiologi och näring och kinesiologi och energi i för att hjälpa kroppen att få ökade resurser och cirkulationen att flöda fritt för självläkning.

Varje behandling han ger är unik och exklusiv för klienten och dennes behov. Det finns ingen ” standardbehandling”.

Välkommen att boka en behandling  som kan vara både avstressande, energigivande och som verkar på “djupet” beroende på vad din kropp behöver.
[/av_textblock]

[/av_two_fifth]