Phone

08-31 75 50

Email
Opening Hours

Mon - Fri: 8AM - 16PM

[av_three_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-48dxa2′]

[av_heading heading=’Mia om det magiska’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_image src=’https://sabinerosen.se/wp-content/uploads/2019/03/mia-ahl-kinesiolog-224×300.jpg’ attachment=’1279′ attachment_size=’medium’ align=’left’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jvddhodh’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jvddr6yu’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
 

Mia Ahl tycker kinesiologi ger så fantastiska resultat att hon använder ordet ”magiskt”. Till henne kommer klienter som behöver hjälp både fysiskt och psykiskt. Mia ger dem ett varmt och personligt bemötande där varje behandling är unik och är anpassad efter klientens behov.

Mia Ahl bor i Jönköping och driver sedan två år tillbaka Mias Hälsorum på deltid, den andra halvan arbetar hon som verksamhetskonsult inom ledarskap. En lördag i månaden reser hon upp till Hälsoporten och ger behandlingar.

Till henne kommer klienter med alla möjliga problem, bland annat stress, migrän, sömnsvårigheter, allergier och koncentrationssvårigheter. Som de elever med ADHD hon behandlar för att de ska öka sin förmåga till koncentration och bli lugnare i sinnet både under skoltid och hemma i sin vardag. Hon har också klienter som har problem med värk i muskler och leder.

– Det är helt fantastiskt vad kinesiologin förmår. Med muskeltesterna frågar jag kroppen vad den behöver, alltså testar musklers styrka eller svaghet och kan hitta var obalansen sitter.

Kinesiologins styrka ligger i att den hittar individens problem.

– Vi är alla så olika och behöver olika saker. Det som är bra för en person är kanske inte bra för en annan. Vi vill gärna stöpa människor i samma form, att de har samma behov, men så är det inte.

Mia Ahl tycker att hon har ett fantastiskt liv idag, där hon kombinerar sina båda yrken: kinesiolog och verksamhetskonsult. Hon brinner för att hjälpa människor. Hennes förebild är Sabine Rosén, som lärt henne allt om kinesiologi. En viktig del är tid. Mia tar sig tid vid varje behandling. Klienten ska känna lugn och ro när de kommer på behandling hos henne.

– Hos mig är det aldrig känslan av att en klient in- en annan ut. Jag tar mig tid med varenda en och vill att alla ska bli sedda och hörda.

Att hon överhuvudtaget fick veta något om kinesiologi och att hon själv senare gick Sabines yrkesutbildning var en lycklig slump.

– Jag hade träffat min man Danne som jag tyckte så mycket om, men han var tyvärr allergisk mot katter. Jag hade en katt som jag älskade. Ska jag behöva välja katten eller mannen? tänkte jag, nej det går inte.
Då fick jag tips om Sabine. ”Hon kan bota hans kattallergi”. Jag tänkte: Nej det tror jag knappast. Men han gick iväg och det tog inte lång tid förrän han kunde sitta och gosa med min katt, och det var ju fantastiskt, att det hade gått att bota.

Mia Ahl har själv flera goda exempel på behandlingar hon utfört.
– Det kom en man till mig på behandling av pollenallergi. När jag behandlade honom kände jag att det även var ett problem i ett finger.  Han sa att han hade haft problem i 7 månader, hade haft en inflammation och att han knappt kunde röra på fingret. Det var i slutet av behandlingen, så jag hade bara en liten stund kvar när jag satte igång att arbeta med energin i meridianerna vid fingret. Dagen efter fick jag ett sms där han skrev: Vad har du gjort med mitt finger? Jag kan röra det igen och det värker inte lika mycket.

Vissa behöver bara en eller ett par behandlingar, andra åkommor kan ta längre tid att behandla innan resultat syns.
– En gång kom en kvinna till mig. Hon hade blivit rädd för att köra bil. Det hade börjat efter att hon fött barn. Hon bodde ensligt och behövde verkligen kunna använda sin bil. Jag satte igång med att muskeltesta och balansera hennes nervsystem, både med kinesiologi men också med örtmedicin samt vitaminer och mineraler och för att stärka upp hela henne. Hon gick en gång i månaden i ca: 7 månader och blev allt bättre så att hon sedan kunde köra bil igen obehindrat.

När Mia inte jobbar så älskar hon att yoga och jogga i skogen och att träffa sin familj och sina vänner.
Nästa gång Mia är på Hälsoporten är den 25 maj. 
[/av_textblock]

[av_button label=’BOKA HÄR’ link=’manually,https://www.bokadirekt.se/places/h%C3%A4lsoporten-sabine-ros%C3%A9n-4327/kinesiologi-hos-mia-ahl-470948′ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’left’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue806′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-jvqwzkpt’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[/av_three_fifth][av_two_fifth min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’15px’ padding_sync=’true’ highlight_size=’1.1′ border=” border_color=” radius=’2px’ radius_sync=’true’ column_boxshadow=’aviaTBcolumn_boxshadow’ column_boxshadow_color=’#cecece’ column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=’#c0e8e2′ background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-b94bu’ custom_class=”]

[av_heading heading=’Behandling hos Mia’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jvde1ho3′ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Mia Ahl är utbildad kinesiolog och mindfulnessinstruktör. Hon har också gått en hälsokonsulent utbildning samt en kurs i akupressur och NLP. Har under några år också arbetat som coach. När du kommer till Mia på Hälsoporten så får du just det du behöver. En avslappnande, läkande eller energigivande behandling som även går på djupet. Mia arbetar från ett holistiskt förhållningssätt vilket innebär att hon ser hela människan, inte bara symptomen.

Som kinesiolog hjälper hon sina klienter att komma i bättre balans, både fysiskt/strukturellt, emotionellt/stressreducerande och näringsmässigt/biokemiskt. Att hjälpa en person att må bättre i kropp och psyke har effekt på hela människan. Mia behandlar:

  • kroniska- och akuta smärttillstånd,  exempelvis rygg, knä, höft, led och axelbesvär
  • stressymptom
  • sömnsvårigheter
  • allergier, exempelvis hund, katt, häst och pollen.

Behandlingen inleds alltid med ryggmassage då Mia släpper på spänningar längs ryggraden. Mia arbetar med att stötta kroppen strukturellt via fria flöden från ryggraden och samtidigt höja energinivån. På så sätt ökar din kropps resurser och förmågan till självläkning. Kroppen ges möjlighet att läka obalanser och smärta, ditt immunförsvar stärks och allergier motverkas.

Känn dig varmt välkommen att boka din nästa behandling hos Mia!
[/av_textblock]

[av_button label=’BOKA’ link=’manually,https://www.bokadirekt.se/places/h%C3%A4lsoporten-sabine-ros%C3%A9n-4327/kinesiologi-hos-mia-ahl-470948′ link_target=’_blank’ size=’small’ position=’center’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue807′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-jvqx0yhp’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

[/av_two_fifth]